För hälsa, motion och prestation.

100 timmars försöket avbrutet

Posted by on jun 20, 2012 in Maxprestationer | 0 comments

Vid midnatt fick Andreas avbryt sitt försök att klara de 210 milen i Sverigeloppet på under 100 timmar. Under gårdagen började Andreas få stora problem med smärta i benet.

Klippt ifrån hans sida tidigare idag:

Efter 1800 km sätter jag punkt för Sverigeloppet. Det som stoppade mig var den strålande smärtan i vänsterbenet som jag har tampats med i 35 mil. Mot slutet var smärtan outhärdlig. När jag passerade Piteälven trampade jag med tårar rinnande nerför kinderna. Tårar av smärta som jag inte fällt sedan lågstadiet.

När jag i de långa backarna mellan Porjus och Gällivare började promenera med cykeln var något fel. Jag tog mig fortfarande framåt. Jag hade, trots att jag mot slutet bara snittade 20 km/h, fått en tid som imponerat på de flesta. Dock ingår inte jag i ”de flesta”. Att promenera var inte en del av planen. Att cykelsemestra den sista biten var heller inte planerat. En ”utmaning” för mig är en tävling där jag har ett idrottsligt mål. Min vision för Sverigeloppet stämde inte längre överens med händelseförloppet.

Och ja.

Jag hade kunnat ta mig i mål. Efter många timmars lidande skulle jag nått Treriksröset. Men hade det betytt något? Det var aldrig ett mål att bara ta mig dit. Allt har handlat om hur snabbt jag kan cykla. Jag ville inte ändra mitt mål på 100h till att bara ta mig fram. Ett mål är värdefullt när det betyder något. Jag sparar mitt mål till ett annat år. 100h är speciellt, det vill jag inte förstöra. Och jag har precis försäkrat mig om att det är absolut möjligt.

Var inte besviken. Det är inte jag. Självklart är det kul när någon lyckas med något svårt projekt. Men det viktigaste är inspirationen av att denne försökte. Budskapet om vågan att vilja väger tyngre än resultatet av att lyckas.

 

läs mer ifrån hans resa på http://sverigeloppet.nu/

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.