Warning: Constants may only evaluate to scalar values in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/easy-fancybox.php on line 40 Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 303 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 309 Att träna en 52-åring… | Maxprestation.se - massör, tränare och coach

För hälsa, motion och prestation.

Att träna en 52-åring…

Posted by on apr 2, 2012 in Powered by maxprestation, Träningsberättelser | 0 comments

Idag börjar jag med en ny kategori inlägg som kommer att dyka upp lite då och då. Berättelser ifrån en del av de som jag har förtroendet att träna. Berättelser ifrån hur andra upplever sin träningsvardag och hur det är att kämpa mot sitt mål och att pressa sina gränser och att bli mer och mer vältränad.
Först ut är Leif som är på väg mot Keb Classic om några veckor.

Den här historien börjar i september 2011 när jag skickade in min ansökan att få delta i Peak-IT Adventure Academy  en äventyrsutbildning som leds av Fredrik erixon och Fredrik Sträng. Första träffen, vi skulle ha träningsgrejor med oss, en överraskning väntade! Vi tog oss till Karlbergs militärhinderbana vid 18-tiden. Det regnade och började bli lite småskumt, väl framme joggade vi upp till banan. Det som sen följde skulle bli en av de värsta, jobbigaste, svettigaste upplevelsen i mitt liv. Sammanlagt 3 varv körde vi i banan,  utöver det körde vi ”bootcamp”. Det var nog med mjölksyra för att fylla hinkar!!! Totalt slutkörda vände vi åter till utbildningslokalen för att ha ”lektion”. Våra coacher berättade om upplägget de kommande 6 månaderna och att examen skulle bli att delta i KebClassic! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Där och då bestämde jag mig för att kontakta en träningscoach! Utan en coach skulle det aldrig gå att få mig i form till detta kraftprov. Jag hittade Jonas på nätet och det var verkligen en fullträff! I mitt huvud tyckte jag nog att jag var ganska OK tränad, men Karlbergshelvetet fick mig att inse verkligheten. Med hjälp av Jonas fick jag ett skräddarsytt program som ska leda fram till att jag kan klara tävlingen med hedern i behåll. Sedan oktober har jag varje vecka fått träningsprogram som jag följt slaviskt. Det har mest rört sig om Crosstrainer då mina knän inte pallar för så mycket löpning. Efter hand har jag dock kunnat springa på löpband i uppförslut vilket har varit en glädje då mitt springande tidigare alltid havererat pga ITBS  (löparknän). Jag har också kört en hel del styrka vilket lett till att jag fått muskler! Underbart för en som alltid sett ut som en sparris:) Jag har under denna guidning fått en kondis som känns helt fantastisk och som jag fick testa under en tävling i Hammarbybacken där det gällde att klara så många vändor upp/ner som möjligt på 6 timmar. Det var Randonnéeskidor som gällde och det var en härlig känsla att kunna pusha på upp mot toppen. Klart jag blev trött, men det var en trötthet jag kunde hantera. Jag har lärt mig att känna hur mycket jag orkar och kan med pulsklockan som hjälp träna effektivt. Någon elitmotionär kanske jag inte är, men jag känner mig iallafall väldigt vältränad, inte snabb – men uthållig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om två veckor är det nu dags för KebClassic där vi tävlar i tvåmannalag på randonnéeskidor. Nu längtar jag verkligen dit! Att vara så här vältränad är en otroligt skön känsla och kommer att hjälpa mig mycket i mitt STORA äventyr som äger rum under juli 2012. Då ska jag till norska finnmarksvidda för ett månadslångt flugfiskeäventyr. Jag ska ensam vandra och paddla över denna folktomma del av nordnorge och vill du läsa mer så kan du följa min blog  i den har jag även fört träningsdagbok.

Jag återkommer med ett inlägg om hur jag klarade KebClassic, håll tummarna!

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *