För hälsa, motion och prestation.

Fuskarnas fredag…. Doping och Armstrong

Posted by on okt 12, 2012 in Fuskare | 0 comments

Har idag läst delar av den omtalade USADA rapporten med bevisen mot Armstrong. Efter att ha läst delar av den och flertalet blogginlägg och artiklar i ärendet så känns det tungt. Bevisningen är tung så det är ju uppenbart klart att en av tidernas största cyklist inte var så stor. Lika stor är besvikelsen över att alla de andra som lagt fram bevisen också har dopat sig. Cyklister som Hincapie, Landis, Leipheimer, Zabriskie, Vaughters mfl.

Jag håller med Anders Adamson i hans blogginlägg ”Ni kan dra åt helvete” 

Inte en sekund kommer jag tro att just ni skulle kunna bidra med att städa upp i cykelsporten. Inte en sekund vill jag se er på TV, inte en sekund vill jag förknippas med er. Jag som verkligen älskar cykelsporten. Kunde ni storfuskare inte valt en annan sport så jag sluppit sitta i fikarum och försöka förklara varför jag älskar cykelsporten trots att det kryllar av fuskare i sporten.

Det är för mig också otroligt att alla dessa cyklister inte har testats positivt, för vad jag förstår så har det inte framkommit några sådan, trots flera tusentals av tester.

I tankarna fortsätter jag ju att fundera över vilka är då de riktiga vinnarna av TdF under Armstrongs år….. Är det tvåorna som har blivit avstänga för doping eller treorna som inte heller finns kvar?

– Jag vet inte vad de ska göra – ta ifrån honom titlarna och istället ge dem till killen som kom tvåa som redan testat positivt och blivit avstängd från sporten? Eller ge dem till killen som kom tre som också är borta? Jag tror det var 2003 som de hade behövt gå ner till femte plats för att dela ut segern.

Sagt av Wiggins på Eurosport

Fritz på Cykelbloggar har grävt lite djupare i detta: http://cykelbloggar.blogspot.se/2012/08/de-nya-vinnarna-ar.html

Om detta har det skrivits spaltmetrar och tyvärr visar det klart och tydligt på varför jag i somras för första gången på flera år inte satt klistrad vid TV´n under Touren. Det är tyvärr inte längre intressant att se en tävling där jag hela tiden sitter och undrar om han som nyss gjorde en bra etapp är dopad. Nej tyvärr har alla dessa fuskare förstört tjusningen med en av de finaste tävlingarna.

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.