För hälsa, motion och prestation.

KebClassic, I did it!

Posted by on apr 19, 2012 in Powered by maxprestation | 0 comments

En rapport ifrån Leifs Keb Classic

Måndag morgon, kommer på mig själv med att sitta på tunnelbanan med ett fånigt flin på läpparna – så jäkla nöjd med mig själv!

Inga skavsår, ingen träningsvärk, känner mig på topp faktiskt! Och detta är efter två dagars tävlande på randonnéeskidor upp och nerför fjällen i Kebne-massivet. Första dan kraftigt förkortad bana pga snöstorm o stor lavinrisk, jag höll då på i tre timmar. Andra dan kördes den planerade banan på ca 1900 höjdmeter. Det blev en tur på 8 tim. Vårt team hade nog klarat det på 6,5 tim men en av killarna gjorde en rejäl vurpa mot slutet, landade på rumpan och fick jäkligt ont. Efter kontroll att inget var brutet ville han absolut fullfölja vilket vi gjorde! Placeringsmässigt blev det inte mycket att skriva hem om, men vi genomförde och kände oss jäkligt stolta över det! Vi hade även en felnavigering som kostade tid o kraft – svårt med kompassgång i fjällmiljö, speciellt när man har värsta orörda branten att svischa nerför  🙂

Hur klarade sig då den här 52-åringen i detta tuffa race? Svaret måste bli – oförskämt bra! Kvitto på det fick jag Av mina äventyrskompisar som alla var ganska imponerade över att jag  inte var mer slutkörd. Det känns såååå skönt att jag fixade detta utan skavanker o träningsvärk upp över öronen. Det är självklart så att den träning jag underkastat mig sista 6 mån har störst del i att jag klarade detta så bra. Men också att jag inte varit sjuk en enda dag på 6 mån, att jag var extremt noggrann med kolhydratladdningen som Jonas ordinerade. Å jäklar vad man pissar när man fått i sig tillräckligt av den där Vitargo gul 🙂 Var även under racet noggrann med vätska, gel, nötter och bars. Lördagens 8timmarsetapp drog 3,5 liter – 2 liter resorb o 1,5 liter sportdryck. 2 vitargobars, nötter och ungefär en gel (vitargo) i timmen.

Har jag nu klarat av detta ska jag nog klara av mitt äventyr till Finnmarksvidda i sommar, http://www.flugfiskeaventyr.se

Slutligen ett tack till Jonas som tog sig an mig och guidade mig till den form jag har idag. Att det på 6 månader går att göra så mycket är verkligen otroligt! Bra och omväxlande program har gjort att jag inte haft det tråkigt, bara svettigt hahaha. Till er som läser detta och är sugna att själva gå en äventyrsutbildning så är ansökan till Peak-IT Adventure Academy öppen nu – utbildningen är GRATIS!!! Och även för dig som passerat 50 hahaha. http://peakitadventureacademy.se/

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.