För hälsa, motion och prestation.

Lena Jakobsson vann 6-timmars i Borås

Posted by on nov 11, 2013 in Powered by maxprestation | 0 comments

I helgen avgjordes 6-timmars i Borås. Sex timmars löpning på en rundbana där det gäller att hinna så många varv som möjligt på 6 timmar. Det var ihållande regn och temperaturen låg på 5 grader, så överhettning var ingen större risk snarare var avkylningen ett problem som behövde tänkas på. Det gällde att byta vantar och ev. kläder under loppet då avkylningen är förrädisk under sådan här långa lopp.

Vinnaren bland herrarna, Robert Eskilsson, sprang hela 77,49 km dvs. en km tid på 4:37 vilket jag tycker är grymt.

Vinnaren bland damerna, Lena Jakobsson, sprang 67,31 km vilket ger en km tid på 5:18 och hon var nästan 2 km före andra platsen.

Resultatlistan finns på: http://www.jogg.se/liveresultat

Lenas egna ord i den kortfattade summering jag fick igår:

 Jag gjorde o tänkte på det du sa….hittade efter några varv lugnet o kände en stabil o pigg fart i benen, så jag kunde så småningom släppa det där med puls o km-tid lite grann utan o följa den slaviskt. Det kändes skönt. Jag trotsade det ihärdiga regnandet under hela loppet o trivdes bra runt den lilla skön, varv efter varv och tyckte att första o även andra timman gick mkt fort. Tyckte jag hade mkt o tänka o fokusera på: räkna varv, hålla koll på när jag skulle dricka nästa gång el ha energilangning av min man!… el. när det var rätt läge att ta toapaus (1 g. vid 4mil)… Jag är mycket nöjd med allt. Kroppen o benen hittade ett bra flyt. Dryck o mat skötte jag bra så jag kände mig pigg på den fronten hela tiden. Kläderna höll mig lagom varm. Bytte endast vantar en gång och hade en löparskärm/keps som höll regnet ifrån ansiktet så jag upplevde det lite som jag var avskärmad fr de kalla dropparna. Jag förstod rätt snart att jag hade chans att uppnå mitt längdmål samt även chans att  vinna damklassen!… Men det var fortfarande flera timmar kvar….så allt kunde ju hända….men jag drev på och såg till att tjejen som låg ett varv efter ej fick någon chans att dra ifrån för att hinna ikapp mig. Hade jag kämpat så länge så skulle hon minsann inte få vinna över mig….så det var häftigt att uppleva ett nytt personligt längd o löprekord, och vinna i första 6-timmars tävlingen jag ställer upp i. Klart jag är stolt över mitt väl genomförda o taktiska lopp o min prestation. Men Du står för hälften  av framgången. Utan Dina trän.program hade jag inte gjort de goda resultat jag hittills lyckats med, det är jag övertygad om. Lika övertygad är jag att jag är på rätt väg för att lyckas med de ytterligare utmaningar jag har framför mig.

 

lena

Sedan februari så coachar jag Lena och hon gjorde en grym Ironman i Kalmar tidigare i år och kom i mål på 11:24. Helgens resultat visar att vi har hittat helt rätt i Lenas träning så vi ser fram emot nästa år där Lena ger sig an både ultra lopp såväl som Ironman i Kalmar.

Nu närmast kommer det återhämtning och sedan en ordentlig uppbyggnadsperiod inför nästa års.

Stort grattis Lena till en fantastisk bra prestation.

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.