För hälsa, motion och prestation.

Lucka 1 en Coreutmaning.

Posted by on dec 1, 2016 in Adventskalender 2016 | 0 comments

Välkommen till 2016 års version av Maxprestations adventskalender.

Varje dag fram till julafton får du en utmaning att göra. Tar du dig an varje utmaning får du en bra träning och aktivitet under december.

Den första utmaningen är för bålen – en Coreutmaning.

Övningen finns i tre varianter och du gör den nivå som känns lagom för dig.


Var 1

Stå på händer och knän. Du bör var på ett halt golv och knäna på en handduk så att de glider ganska lätt.

Gå först ned på armbågarna och sedan upp på raka armar igen. Dra knäna mot dig och lyft ändan mot taket gå sedan tillbaka till utgångsläget och börja om.

Var 2

Stå på händer och fötter och fortsatt halt underlag. Gå ned på armbågar och upp på händerna igen. Dra sedan knäna och fötterna fram mot bröstkorgen och sedan tillbaka till utgångspositionen.

Var 3

Stå på händer och fötter samt fortsatt halt underlag. Nu börjar du med en armhävning sedan drar du fötterna längs med golvet på utsidan av kroppen, håller benen raka och lyfter ändan upp mot taket. Du skall dra fötterna så långt fram som du klara (du får gärna gå längre fram än vad jag klarar på filmen)

 

Gör 7-15 repetitioner i två till tre omgångar.

Det är roligt att inspireras av varandra så redogör för din upplevelse av övningen i kommentaren nedan, på FB eller instagram. Du som gör dessa redogörelser kan då vara med och tävla om priser.

Utmana vänner, bekanta eller kollegor att delta i dessa utmaningar så blir det ännu lättare att ta sig an dem varje dag.

 

Det är gratis att delta i kalendern men om du vill vara med och tävla om extra fina priser samt få en kalender för Januari malad till dig efter jul så rekomenderar jag Kalender + som du anmäler dig till genom att betala en anmälningsavgift på 50 kr till https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=G8NTRXHZCRWAN

eller via skicka 50 kr via SWISH 123 041 63 62
Var noga med att skriva i Julkalendern, namn o mail.

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.