För hälsa, motion och prestation.

Lucka 12 – Crossfit utmaning att göra hemma.

Posted by on dec 12, 2012 in Adventskalender 2012 | 0 comments

Till dagens lucka har jag komponerat ihop ett Crossfitpass som du kan köra hemma utan någon utrustning. Dagens utmaning är tuff och här kommer du att få pressa dig om du vill. Nästan alla kan göra utmaningen och hur tufft det blir avgör du genom att hålla ett högt tempo och inte vila någonting. Du avgör helt och hållet hur tufft det blir.

Uppvärmning

Dagens utmaning är så ansträngande så jag rekommenderar att du värmer upp. Ta en rask promenad på 10-15 minuter eller prova någon av de uppvärmningar som finns i denna länk.

Crossfit

Crossfit rutinen som jag kombinerat skall göra i ett så snabbt tempo du orkar utan att tappa tekniken. Undvik vila mellan övningarna så länge du orkar, målet här är att få hjärtat att jobba och att du skall få mjölksyra. När tröttheten kommer tar du den vila du behöver för att kunna fortsätta, ta vilan när den behövs helt ok att ta  den mellan två repetitioner mitt i en övning. Målet är att göra hela passet på så kort tid som möjligt med rätt utförande på övningarna.

Du börjar med 30 knäböj direkt följt av 15 armhävningat och sist 20 crunches detta kör du sedan i totalt 5 varv. I  länkarna nedan hittar du instruktioner till respektive övning

Crossfit rutinen

(30 st Knäböj – 15 st Armhävningar (valfri nivå på tå eller knä) – 20 st Crunches) x 5 set

Delge sedan din totala tid (inklusive den vila du behöver ta) i kommentaren nedan, på Facebook eller Twitter.

Kämpa på och Lycka till!

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.