För hälsa, motion och prestation.

Lucka 19 Spindeln

Posted by on dec 19, 2014 in Adventskalender 2014 | 2 comments

Idag gäller det att stå i en spindeln så länge som möjligt. Delge sedan ditt resultat i kommentaren nedan, på FacebookInstagram eller Twitter.

Lucka 19

Spindeln är en statisk kroppskontrollövning som ställer stora krav på styrkan i överkroppen. Gör gärna flera försök av övningen då ovanan kan göra att det blir lite vingligt de första försöken.

Stå så länge du orkar i spindeln och delge sedan ditt bästa resultat enligt ovan. Jag rekommenderar att du lägger en kudde ca 0,5 m framför fötterna ifall du faller framåt :).

Det kan ju vara så att man tycker att det är ens balans som är begränsningen i både denna övningen och ex sidplankan. Balans i ex detta fall handlar mycket om kroppskontroll och hur bra du kan och orkar styra kroppens tyngdpunkt med hjälpa av bålens och armarnas muskulatur. I många fall försvårar vi som tränare en övning genom att ändra stödpunkterna och göra den mer instabil vilket gör att du måste aktivera musklerna mer och även använda fler muskler. Så i testerna är tanken att du bara skall ta hjälp av de stödpunkter som beskrivs och inte förenkla genom att ta mer stöd.

Lycka till!!

20131203-105134.jpg

Share Button

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Anette Bergström

    Varken styrka eller balans finns kvar från förra året .17sek 🙁

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.