Warning: Constants may only evaluate to scalar values in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/easy-fancybox.php on line 40 Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 303 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 309 Lucka 23 – Rörlighet för skuldror och axlar | Maxprestation.se - massör, tränare och coach

För hälsa, motion och prestation.

Lucka 23 – Rörlighet för skuldror och axlar

Posted by on dec 23, 2016 in Adventskalender 2016 | 0 comments

Näst sista lycka och idag blir det rörlighet för skuldror och axlar.

Jag ser många, väldigt många som lider av dålig rörlighet runt skuldror och axlar. Dessa tre övningar skulle hjälpa många av de att minska sina problem.

Skulderbladspressar

Var 1 ger bra rörlighetsträning och cirkulationsträning runt skuldrorna och kan med fördel göras flera gånger per dag för dig som ex jobbar på kontor eller i kassa.

Var 2 o 3 ger även mer stabilitetsträning och bör göras glesare (någr gånger i veckan) men mer för att förebygga problem.

Utförande:

Sätt händerna mot en vägg eller golvet på den nivå som passar dig. Håll armarna raka genom hela övningen. Pressa dig upp och ned genom att skjuta skulderblad och axlar fram och tillbaka i ett lugnt tempo. 10-20 repetitioner i 2-3 set (omgångar).

Statisk axelöppnare

Lägg armarna mot en stol, bänk eller liknande med tummarna uppåt. Håll ryggen rak och pressa ned bröstet mot golvet 2-4 ggr 30 sekunder.

Om du känner av i ryggen så spänn magen mer så att du får en rak rygg och du kan även flytta knäna bakåt för att tvinga dig att hålla i mer med magen.

 

Hänga – passivt

Häng i en chinsstång eller dörrkarm och slappna av så mycket som möjligt i armar och axlar. Ha fötterna i golvet och anpassa hur tungt drag du vill ha. Underarmarna är ofta en begränsande del när man börjar med denna övning men det är då också en bra träning då underarmarna i det fallet bör bli starkare.

Häng 3-4 ggr 30 sekunder

 

Kom ihåg att delge din upplevelse i kommentaren nedan, på Facebook, Instagram eller Twitter. Du har fram tom den 26/12 att göra så många luckor som möjligt och på så sätt öka dina chanser att vinna något av all de fina priser vi har i tävlingen.

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *