För hälsa, motion och prestation.

Lucka 24 – en hälsosam uppmaning.

Posted by on dec 24, 2013 in Adventskalender 2013 | 2 comments

Då har vi kommit fram till den sista luckan i adventskalendern. Idag blir det inte någon utmaning utan en uppmaning om att du skall ta en kvällspromenad.
Om du går i lugnt tempo bör den vara på minst 45 minuter men går du i raskt tempo, så att du får en förhöjd kroppstemperatur så räcker det med 30 minuter.
De flesta av oss njuter av mycket god mat under dagen. En kvällspromenad förbättrar bla kroppens upptagningsförmåga när det gäller den energi som finns i blodet. Vilket bla minskar insulinutsöndring och fettinlagring. Men framför allt känns det bättre och vi kommer att vakna med en bättre känsla i kroppen på juldagen.

Vill önska er alla en riktigt God Jul

Share Button

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Åsa Pettersson

    Check! Tänk vad det är bra med utmaningar, för min del hade det aldrig blivit en 45 minuters promenad vid tio ikväll om det inte hade varit för dig. Nu laddar jag för fortsatt träning utan förkylningar . Må så gott

  2. Rolf E Johansson

    Julaftonen blev som vanligt en dag för återhämtning med familjen. Mycket god mat såklart. Men man kan ju inte låta bli helt att röra på sig så en lätt kvällspromenad blev det allt. Vackert med alla tända julbelysningar mm. Ovanligt mörkt var det dock på solsidan! Hade proppen gått ur tro?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.