För hälsa, motion och prestation.

Lucka 5 – Sidoplanka med variation

Posted by on dec 5, 2016 in Adventskalender 2016 | 0 comments

En ny härlig vecka och vi börjar med en tuff övning för bålen

Övningen finns i två varianter och gör det alternativ som känns lagom tungt för dig.

Alt. 1

Stå i sidplanka på armbåge och knä. Ha det övre benet i luften i utgångsläget, handen i nacken så att armbågen pekar uppåt var även noga med att lyfta och pressa höften framåt. Böj sedan överkroppen nedåt så att armbågen kommer närmare marken/golvet och räta sedan upp till utgångsläget. Böj sedan benet uppåt och kryp ihop med kroppen så att armbåge och knä möts. Till slut sträcker du ut till utgångsläget igen. Gör nu så många av dessa kombinationer som du orkar ett svep utan vila per sida.

Var 2

Stå i sidplanka på hand och fot. Ha det övre benet i luften i utgångsläget, handen i nacken så att armbågen pekar uppåt var även noga med att lyfta och pressa höften framåt. Böj sedan överkroppen nedåt så att armbågen kommer närmare marken/golvet och räta sedan upp till utgångsläget. Böj sedan benet uppåt och kryp ihop med kroppen så att armbåge och knä möts. Till slut sträcker du ut till utgångsläget igen. Gör nu så många av dessa kombinationer som du orkar ett svep utan vila per sida.

 

Det är roligt att inspireras av varandra så redogör för din upplevelse av övningen i kommentaren nedan, på FB eller instagram. Du som gör dessa redogörelser kan då vara med och tävla om priser. Det är extra kul och inspirerande med filmer och bilder.

Utmana vänner, bekanta eller kollegor att delta i dessa utmaningar så blir det ännu lättare att ta sig an dem varje dag.

Det är gratis att delta i kalendern men om du vill vara med och tävla om extra fina priser samt få en kalender för Januari mailad till dig efter jul så rekommenderar jag Kalender + som du anmäler dig till genom att betala en anmälningsavgift på 50 kr till https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=G8NTRXHZCRWAN

eller via skicka 50 kr via SWISH 123 041 63 62
Var noga med att skriva i Julkalendern, namn o mail.

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.