För hälsa, motion och prestation.

Lucka 9 – Dynamisk Rörlighet

Posted by on dec 9, 2016 in Adventskalender 2016 | 0 comments

Fantastiskt härligt jobbat de senaste dagarna. Jag misstänker att det känns av en del träningsvärk så  vad passar bättre än ett rörlighetsprogram.

Det är dags att plocka fram kvastskaftet eller moppskaftet igen.

I detta program är det 4 övningar som skall göras i lugna mjuka rörelser där du tar ut rörligheten och går till ändlägena.

Utfall

Håll käppen i ryggen och stå så rak du bara kan. När du tar ditt kliv framåt så låt kroppen glida framåt och det främre knät får glida över foten. Det skall dra i höften/ ljumsken. Var noga med att sträcka på ryggen.

Gör vartannat ben och 10-15 per ben.

 

God mornings (fällningar framåt)

Håll käppen på axlarna och stå med lätt böjda ben (nästan raka). Fäll framåt med rak rygg tills det sträcker på baksida lår. Gör 15 repetitioner.

 

Sidböj

Håll brett i käppen och sträck upp på raka armar. Stå även brett isär med benen. När du fäller åt höger böjer du vänster ben och böjer så långt du kan. Du böjer åt båda hållen och 15 ggr

 

Hamstringsdrag med käpp

Ligg på rygg med käppen i ena knävecket och mot det andra låret (se filmen)

Det benet som har käppen i knävecket sträcker du sedan så mycket det går 15 ggr och sedan byter du till andra benet.

 

Det är roligt att inspireras av varandra så redogör gärna för din upplevelse av övningen i kommentaren nedan, på FB eller instagram. Du som gör dessa redogörelser kan då vara med och tävla om priser. Det är extra kul och inspirerande med filmer och bilder.

Utmana vänner, bekanta eller kollegor att delta i dessa utmaningar så blir det ännu lättare att ta sig an dem varje dag.

Det är gratis att delta i kalendern men om du vill vara med och tävla om extra fina priser samt få en kalender för Januari mailad till dig efter jul så rekommenderar jag Kalender + som du anmäler dig till genom att betala en anmälningsavgift på 50 kr till https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=G8NTRXHZCRWAN

eller via skicka 50 kr via SWISH 123 041 63 62
Var noga med att skriva i Julkalendern, namn o mail.

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.