Warning: Constants may only evaluate to scalar values in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/easy-fancybox.php on line 40 Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 303 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 309 Simpass för motionär. | Maxprestation.se - massör, tränare och coach

För hälsa, motion och prestation.

Simpass för motionär.

Posted by on feb 13, 2014 in Träningspass | 0 comments

Började dagen med ett kortare simpass som jag tycker passar dig som har kommit igång med din simning och du vill ha ett pass om tar strax under en timma. (frisim om inget annat står)

frisimw

Insim 200 m på lätt intensitet som första delen av upvärmningen.

Benspark med platta 4×50 m börja den första repetitionen lätt och öka successivt till medelintensitet under de andra intervallerna.

Benspark med platta 8×25 m omvänd supersprint. Omvänd supersprint är att du börjar lätt fram till mitten av banan där du ökar till maxoch håller det tempot resten av banan ut. Detta för att träna på acceleration och för att få ut trycket i benen. Jag tycker även att detta är ett bra sätt att öka intensiteten och få upp pulsen. I all benspark så är det viktigt att tänka på att vara lång i kroppen så att du får et bra flytläge.

4x 50 m med dolme på medelintensitet. Här simmar du bara med armarna och koncentrerar dig på bra armtag och ett bra flytläge.

500 m lätt till medelintensitet. Hitta ett bra distanstempo med driv och håll tempot hela vägen ut. Använd gärna klockorna och försök att hålla så jämnt tempo som möjligt på alla 25orna.

10x50m på hög intensitet med en vila på 20 sekunder mellan intervallerna.

Avsim 200 m, nedvarvninng i varierande simstil och mkt lätt intensitet.

Totalt: 2000m

 

Lycka till!

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *