Warning: Constants may only evaluate to scalar values in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/easy-fancybox.php on line 40 Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 303 Warning: Illegal string offset 'classic' in /storage/content/57/147157/maxprestation.se/public_html/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/fancybox-classic.php on line 309 Snabbdistanspass för Göteborgsvarvslöparen | Maxprestation.se - massör, tränare och coach

För hälsa, motion och prestation.

Snabbdistanspass för Göteborgsvarvslöparen

Posted by on apr 3, 2012 in Kondition | 0 comments

Veckans träningspass – kondition är ett snabbdistans pass som lämpar sig för en löpare som siktar mot Göteborgsvarvet. Detta pass är lämpligt att träna from nu och till start en gång per vecka.

Syftet med snabbdistans är att träna på tävlingshastighet eller något snabbare för att både tekniskt och muskulärt förbättra förmågan hålla rätt tempo under lopp/tävling. Passet vänder sig till den vana löparen som tränat intervaller och distans kontinuerligt under vintern.

Uppvärmning

Börja med en uppvärmning där du stegra ifrån lätt jogging upp till att du slutar på en ansträngning enligt BORG skalan på 15. Uppvärmningen bör ta ca 10 minuter.

Snabbdistans

Fortsätt i det tempo du hade i slutet av uppvärmning med en upplevd ansträngning på 15 dvs en intensitet på 73-75% av Max VO2 eller 82-84% av maxpulsen. Håll ett högt och jämnt tempo och se till att pulsen och ansträngningen är konstant. Håll sedan i detta i 40-45 min

Nedvarvning

Jogga ned i minst fem men gärna tio minuter och avsluta sedan med minst 5 minuter stretching.

 

Källförteckning
Böcker
Uthållighetsträning; Porsman Reimhult C, (2009) Kosta förlag
Aerob och Anaerob träning; Michalski L, Bangsbo J, (2004) SISU Idrottsböcker, Stockholm
Träna din kondition; Artur Forsberg, (1995) SISU Idrottsböcker, Malmö

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *