För hälsa, motion och prestation.

Fokusträningar i simning

Under våren arrangerar jag några fortsättningsträningar i crawl med fokus på tre olika delar av simningen.

Träningarna är för dig som gått nybörjarkursen eller som har simmat ett tag men känner att du vill utvecklas. Grupperna är små och vi jobbar med videoanalys och övningar för att du skall kunna hitta högre effektivitet i din simning och därmed kunna simma snabbare eller mer energisnålt.

Vi samlas vid simhallen 7:50 då vi blir insläppta ca 8:00. Vi är sedan i vattnet tills lite efter 9 och avslutar med återkoppling och genomgång vid poolkanten och är klara ca 9:15.

Pris: 175 kr / träning

Du bokar dig på fokusträningarna var för sig och du behöver inte ha gått de andra två för att gå den tredje osv.

Bokning på www.timecenter.com/maxprestation  och välj Crawl.

 

Fokusträning – Armtagen Lördag 17/3

Här fokuserar vi på armtagen för att få till ett effektivare drag som skapar mer kraft rakt fram. Ett armtag som kostar mindre energi och skapar mindre motstånd i vattnet.

Med videoanalys och övningar får du träna på ett effektivare armtag som kan hjälpa dig att simma energisnålare och snabbare.

Du får sedan med dig övningar och några simprogram för hur du skall jobba vidare för att utvecklas.

frisimw

Fokusträning – Vattenläge & bålen datum kommer

Bålmuskulaturen är oerhört viktig för att du skall få ut så mycket som möjligt i din simning. Denna träning fokuserar på hur du engagerar bålen mer i din simning för att du skall orka simma längre. Vattenläget är grunden till en snabbare och energisnålare simning. Vi testar ditt vattenläge och utifrån det får du tips på vad som är viktigt för att du skall kunna simma fortare och mer energisnålt. Med videoanalys och övningar får du jobba med de delar du kan bli bättre på.

Du får med dig övningar att jobba med för att utveckla det du kan bli bättre på inom denna del.

 

Fokusträning  – Timing datum kommer.

Timingen mellan armtagen, rotationen och bensparken är väldigt avgörande för hur energisnål eller snabb din simning är. På denna träning fokuserar vi på att jobba med timingen och med hjälp av videoanalys tittar vi på vad du kan förbättra.

 

Du kan boka dig på fokusträningarna var för sig och du behöver inte ha gått de andra två för att gå den tredje osv.

Bokning på www.timecenter.com/maxprestation  och välj Crawl.