För hälsa, motion och prestation.

Utmaningar och äventyrare på mässorna

Posted by on mar 11, 2012 in Inspirerande | 0 comments

Tillbringade gårdagen på Allt för sjön och Vildmarksmässan. Inspirerad av en del möten och presentationer vill jag delge ett axplock.

Träffade på Leif som är ”Powered by Maxprestation.se” och som tränar för fullt för två kommande äventyr. Leif är deltar i Peak-IT Adventure Academy 2011/12 som drivs av Fredrik Erixon och Fredrik Sträng. Peak IT adventure academy är en kurs över 6 månader i hur man skall förbereda och genomföra ett äventyrsprojekt, som slutprov skall Leif och resten av deltagarna delta i Kebnekaise Classic. Längre fram i sommar har Leif ett eget äventyr planerat och förlagt till Finnmarksvidda.
Årets Kvinnliga Äventyrare blev Annelie Wester

Hennes historier och erfarenheter är väldigt inspirerande och jag rekommenderar verkligen ett besök på hennes hemsida. Några av hennes många fysiska bedrifter, utmaningar och äventyr är:

  • Sprungit världens goaste löparfest, Göteborgsvarvet 21 km, 7 gånger.
  • Sprungit Stockholm maraton på 4:23
  • Stått på toppen av Kebnekaise men inte sett mer än några meter i dimman
  • Bestigit Aconcagua, 6 962 m, solo och alpin stil
  • Tältat på toppen av Muztagh Ata, drygt 7 500 m, solo och i alpin stil

 

Årets manliga Äventyrare blev Andreas Fransson
Han fick utmärkelsen i huvudsak för att klättra Nordamerikas högsta berg, Denali (6 196 m.ö.h.), via Oriental Express och sedan skida utför den tidigare oåkta sydsidan.

En sista utmaning som jag själv tyckte var väldigt spännande är Multi 23 Baltic Race, ett seglingsrace i små trimaraner från Stockholm till Ystad som Pia Lobry, Sveriges första deltagare i Mini Transat, är initiativtagare till.

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.