För hälsa, motion och prestation.

Vätternrundan – Lite om vad som hände

Posted by on jun 18, 2012 in Träningslära, Tävlingar & lopp | 0 comments

För många blev årets Vätternrunda en kall, blöt och blåsig upplevelse. Så som jag har fått information om så regnade det som mest mellan fyra och åtta (givetvis beroende på var på banan man befann sig). Det var1700 personer som bröt och därmed drygt 15100 som gick imål av de 16805 som startade (drygt 23000 som var anmälda).

Vid 23 tiden på lördags kvällen gick den sista deltagaren imål och jag är djupt imponerad av de som orka kämpa så länge en bedrift som är minst lika bra som dom som kämpar på i snabb takt på under tio timmar.

TPC gruppen lyckades med sitt mål att cykla in på under nio timmar. SubXX gruppen fick dock en tuff resa och var inte speciellt mycket snabbare enligt vad jag har kunnat läsa mig till. Men det finns ju ånga sub grupper och vad vi även ser på klippet nedan så ser det ju rätt häftigt ut när dom dundrar förbi.

Magnus Bäckstedt med en grupp på 6 personer cyklade in på 6 tim 37 minuter vilket är väldigt imponerande.

Årets tråkiga händelse är ju givetvis att en manlig deltagare fick hjärtstillestånd och dog i Jönköping.

Bästa resan runt fick nog dom som startade på lördagsmorgonen eller i Sub grupperna efter 9.30. De fick bara regn en kort stund ller tom slapp det och behövde ”bara” kämpa mot blåsten.

Men som alltid med dessa grupper så är det viktigt att man får ihop en grupp som är vana att  cykla ihop och är förhållandevis jämn starka.

Lite filmklipp ifrån årets lopp:

Sub 9 grupper passerar Bankeryd

HCK Sub 9 målgång

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.