För hälsa, motion och prestation.

Vätternrundan

Posted by on jun 15, 2012 in Tävlingar & lopp | 0 comments

Ikväll börjar då årets stora cykelfest. Ifrån ikväll till iomrgon morgon skall knappa 20000 cyklister ge sig av på den 30 mil långa cykelturen.

Vädret ser ut att bli hyfsat. De flesta kommer att möta regnet på sin väg söderut mot Jönköping eller för dem som startar på efternatten blir nog större delen av loppet i regn. Som tur är så verkar temperaturen hålla sig över 10 grader under hela natten men det gäller att klä på sig och hålla stoppen korta. Vinden som mestadels blir svag kommer ge medvind på västsidan vilket är att föredra mot det omvända. Då känns det som man har mest medvind och motvind i början när man är pigg och den sista biten från Vätterns nordspets till mål går man ändå på viljan så den lilla biten orkar man bita i mot vinden. Vädret kommer ändå göra resan ganska tuff och då mest på grund av nedkylning av regnet. Framför allt för dem som tar det lite lugnare. Men det är många resor bättre än de värsta åren med mycket regn hård motvind till Jönköping och en temperatur på bara 5 grader.

Sub grupperna startar ju först efter 9.30 imorgon förmiddag och för dem är regnet mest bara en skön avkylning så dom ser ut att kunna få utmärkta förutsättningar för snabba tider runt sjön.

Nu hoppas jag att deltagarna tar det lugnt under dagen, tar en lugn cykel tur eller rask promenad på ca 30 minuter och fullföljer sin kolhydratuppladdning.

Om du har någon som du vill veta var på banan hon eller han är eller deras målgångstid så kan du söka efter dem här

Önskar alla deltagarna Lycka till!!

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.