För hälsa, motion och prestation.

Vinnaren av tävlingen på Tjejkvällen

Posted by on maj 6, 2013 in Aktuellt, Kul o tävling | 0 comments

I tävlingen under Tjejkvällen på Run & Carry så var det många som svarade rätt på det två första frågorna och närmast rätt svar på fråga tre och därmed vinnare av tävlingen var Tompa Olson med svaret 7,5 m. Tompa får härmed välja på en behandling värd 500 kr på Maxprestation eller Naprapatbolaget.

Stort grattis till Tompa och ett tack till er alla som kom till Run & Carry och deltog i tävlingar och ställde frågor angående hälsa träning och kost till oss.

Frågorna med de rätta svaren:

 Fråga 1.

Vad innehåller mest energi?

100g mjölkchoklad eller 100g Cashewnötter.

 

Svar: 100 gr Cashewnötter innehåller 605 kcal och 100 gr mjölkchoklad 565 kcal.

Kommentar: Med tanke på många dieter där det är lätt att tro att man kan äta mycket nötter så är detta tänkvärt. Nötter är en bra fettkälla men innehåller mycket för att inte säga väldigt mycket energi. En näve med nötter täcker vårat fettbehov för en hel dag.

 

Fråga 2.

Sedan många år har man rekommenderat daglig fysisk aktivitet där man förbränner minst 150 kcal för att minska risken för att få hälsosjukdomar så som högt blodtryck, ökad mängd blodfetter, hjärt och kärlsjukdomar mm.

 

Hur långt behöver du gå i rask takt för att förbränna 150 kcal.

1. 2.0 km X. 3.2 km 2. 4.7 km

 

Svar:

Under en rask promenad på 3.2 km förbrukar vi ca 150 kcal. Även detta tänkvärt med tanke på energimängden i 100g nötter eller choklad.

 

Utslagsfråga

Hur långt är gummibandet?

 

Svar: Bandet är 8.3 m

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.